Tagtik

Meer dan 150 verwaarloosde dieren in beslag genomen

Na een maandenlange strijd heeft Dierenwelzijn maandagochtend een inval gedaan bij een man in Meldert. Hij verwaarloosde er zijn dieren immers al jarenlang. De man kreeg meerdere waarschuwingen en straffen, maar bleef zijn dieren niet verzorgen zoals het hoort.

Dierenwelzijn nam maandagochtend aan de Nedermolenstraat in Meldert maar liefst 63 schapen, 44 ezels, 15 geiten en een dertigtal ganzen in beslag. De dieren waren er allen slecht aan toe. De eigenaar was ter plaatse aanwezig op het moment dat zijn dieren in beslag werden genomen en wond zich hierover behoorlijk op. De politie kon hem in bedwang houden.

De Zorghoeve zal een deel van de dieren opvangen en mee op zoek gaan naar een nieuwe thuis voor alle ezels, geiten, schapen en ganzen. "Al maanden kaarten we de situatie hier aan, kwam ik hier dagelijks kijken en was ik telkens bijzonder onder de indruk. Dat er nu eindelijk actie wordt genomen doet ons heel veel plezier", reageert Giovanni Persoons van de Zorghoeve bij HLN. De eigenaar riskeert een rechtszaak.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren