Tagtik

Meer dan helft Belgen is te dik

De Belgen zijn te zwaar. Dat we in België massaal een ongezonde levensstijl hebben van bier, frieten en roken, was al eerder geweten. Maar nu trekt de Wereldgezondheidsorganisatie echt aan de alarmbel. België komt immers steeds meer in de buurt van de Verenigde Staten als het aankomt op te zware mensen.

De levensverwachting zou in België wel eens kunnen gaan zakken door de aanhoudende problemen dat de Belgen hebben met alcohol, tabak en een ongezonde levensstijl. Zo kampt bijna 60 procent van de Belgen met overgewicht. Hiermee doen we slechter dan het Europese gemiddelde. Een op de vier Belgen is er trouwens zo slecht aan toe dat ze obesitas hebben. Hiermee is hun gewicht ronduit levensbedreigend en tevens een chronische ziekte.

In Het Nieuwsblad reageert endocrinoloog Bart Van der Schueren van het UZ Leuven op het driejaarlijkse gezondheidsrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie. "De obesitasepidemie kan de levensverwachting doen omslaan. We zoeken nu naar fundamentele oorzaken waarom mensen hun gewicht niet onder controle kunnen houden", reageert de specialist.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren