Tagtik

Meerdere daders bij juwelenroof op Autosalon?

Vrijdag ging het Autosalon van start in Brussels Expo. Afgelopen weekend vond echter een zware diefstal plaats op het Autosalon. Een Colombiaanse man van 39 ging er niet met een blitse wagen vandoor, maar stal juwelen voor naar verluidt 50.000 euro. Dat schrijven de kranten van Sudpresse vandaag. De juwelen en horloges stonden uitgestald in vitrinekasten tussen de luxemerken.

Het parket van Brussel bevestigt dat een man werd aangehouden en verdacht wordt van diefstal met inbraak, insluiping of valse sleutels. Hij werd op heterdaad betrapt waardoor de politie zo al een deel van de buit kon recupereren. Het parket meldt dat de volledige buit echter nog niet terecht is en bevestigt noch ontkent dat de gestolen juwelen een waarde van maar liefst 50.000 euro zouden hebben. Er zouden echter meerdere daders geweest zijn.

"Zaterdagavond omstreeks sluitingstijd hebben getuigen een klap gehoord. Men heeft dan iemand zien weglopen en ook gezien dat er schade was toegebracht aan een stand waar juwelen tentoongesteld werden. Omstaanders hebben vervolgens een verdachte staande gehouden tot dat de veiligheidsdiensten en politie ter plaatse waren", vertelt Ine Van Wymersch van het parket Brussel. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er meerdere verdachten zijn.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sudpresse/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren