Tagtik

Met dit nieuwe trucje proberen vluchtelingen in Engeland te geraken

Vluchtelingen die naar het Verenigd Koninkrijk willen trekken, worden steeds inventiever. Zo werden deze maand alleen al zes vluchtelingen in Zeebrugge in de koffers van gloednieuwe wagens gevonden die klaarstonden om verscheept te worden.

Nog voor de wagens naar de haven van Zeebrugge vertrekken, verstoppen de vluchtelingen zich in de wagens, waarvan het stuur aan de rechterkant staat zodat ze zeker zijn dat de wagen naar de Britse markt gaat.

De veiligheidsmaatregelen in Zeebrugge werden onlangs ook versterkt. "Er hangen hier drie keer meer bewakingscamera’s dan in Calais. Als alles volgens plan verloopt, zullen binnenkort ook drones ingezet worden", zegt haven-CEO Joachim Coens.

Door de toegenomen bewaking proberen vluchtelingen via de gloednieuwe auto's naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. De scheepvaartpolitie controleerde de afgelopen weken heel wat truckers en wat blijkt, de deuren van deze nieuwe auto's die op een truck geladen zijn, zijn vaak niet op slot. Alle havenfirma's die dergelijk transport doen, werden gewaarschuwd voor het gevaar van transitmigranten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren