Tagtik

Metalen dozen vol munitie en wapens gevonden in kanaal

De procureur-generaal van Luik, Christian De Valkeneer, vertelde donderdag op een persconferentie dat drie jongeren afgelopen zomer een opmerkelijke vondst deden in het kanaal Brussel-Charleroi. Het staat nog niet vast dat er een link is met de Bende van Nijvel, maar de vondst trekt alvast de aandacht van de speurders.

"Drie jongeren hebben in mei of juni, terwijl ze op zoek waren naar oude voorwerpen, in het kanaal enkele zaken gevonden die interessant zijn in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dinsdag zijn ze daarmee naar de politie gestapt. Ik ben hen daar heel dankbaar voor", zegt De Valkeneer donderdag over de nieuwe informatie in het onderzoek naar de Bende.

Het gaat om twee metalen dozen met daarop 'Rijkswacht - Gendarmerie' geschreven. In die dozen bevinden zich een duizendtal stukken munitie van het kaliber 9 mm, vermoedelijk uit de jaren '80. Ook een riot gun en een revolver zaten opgeborgen in de metalen kistjes.

"We kunnen nog niet zeggen of er een link is met de Bende, daarvoor moeten we alles nog onderzoeken", besluit de procureur-generaal.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren