Tagtik

Metrostation Anneessens wordt niet 'Toots Thielemans'

Belgisch jazzmuzikant Toots Thielemans zal een premetrostation naar hem genoemd krijgen. Dat maakte minister Pascal Smet (SP.A) eerder dit jaar bekend. Initieel zou het station Grondwet omgedoopt worden in 'Toots Thielemans', als verwijzing naar de in 2016 overleden Brusselse muzieklegende. Vorige week liet Smet echter weten dat het Anneessensstation na de renovatiewerken van naam zal veranderen. Daar kwam op zijn beurt dan weer hevig protest tegen vanwege buurtbewoners en plaatselijke politici.

"Het moest een positief en verenigend project worden, maar de afgelopen dagen is gebleken dat een deel van de Anneessenswijk negatief stond tegenover deze verandering. Dus samen met mevrouw Thielemans en de private stichting Toots Thielemans hebben we afgezien van het idee", communiceert het kabinet van minister Smet.

Bijgevolg zal het metrostation 'Grondwet', dat gebouwd zal worden aan het einde van de Stalingradlaan, de naam van Thielemans krijgen. "Nog dichter bij de Marollen", klinkt het positief bij de mobiliteitsminister.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren