Tagtik

"Michael Schumacher kan nog herstellen"

Iets meer dan 4 jaar geleden kreeg het leven van Michael Schumacher een dramatische wending. Op 29 december 2013 ging de F1-legende buiten de piste skiën in de Franse Alpen en kwam hij bij een val op een rots terecht. Een banale val die voor hersenletsels zorgde bij de Duitser.

In het ziekenhuis van Grenoble onderging de ex-F1-rijder enkele operaties en werd hij in een kunstmatige coma gebracht. In september 2014 werd hij overgebracht naar zijn villa in het Zwitserse Gland.

Over de precieze medische toestand van Michael Schumacher is weinig gekend. Zijn verzorging zou wekelijks ruim 130.000 euro kosten. Een Duitse professor biedt de naasten en de fans van het F1-icoon echter nieuwe hoop.

"Volgens een Zweedse studie komt dertig tot veertig procent van de patiënten opnieuw bij bewustzijn binnen de vier jaar," zo vertelde professor Mark Obermann, hoofd van de afdeling neurologie van het Asklepios ziekenhuis in het Duitse Seesen, bij de Engelse tabloid The Express.

"Veel patiënten kunnen herstellen en zien hoe hun kinderen en kleinkinderen opgroeien, welke plannen ze hebben en beleven wat er met familie en vrienden gebeurt," aldus professor Obermann.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren