Tagtik

Moedige vader vecht met homejackers om gezin te beschermen

Drie homejackers hadden het woensdag op een huis in de Gistelse Steenweg in Sint-Andries gemunt. Het gemaskerde drietal ging de 18-jarige zoon die net thuis kwam te lijf. Ze dwongem hem vervolgens om de deur van de woning te openen. "Mijn vrouw zat op dat moment rustig televisie te kijken. Waarschijnlijk dachten ze haar eenvoudig de baas te kunnen. Wat ze niet wisten, is dat ik achteraan ons huis wat zat te werken", vertelt vader Peter aan HLN.

Toen ze binnen waren, sloegen de homejackers de 18-jarige zoon op de grond. Ook de moeder, die op het lawaai afkwam naar de gang, incasseerde verschillende slagen. Toen mengde vader Peter, drummer bij de Brugse rockband Cowboys and Aliens, zich in de homejacking. "Ik hoorde geschreeuw en ben meteen gaan kijken", waarop de vader de homejackers meteen aanviel. "Het was een reflex, het instinct om je vrouw en kind te beschermen. Achteraf bekeken was dat misschien gevaarlijk, maar de veiligheid van mijn gezin ging op dat moment boven alles."

Ook Peter kreeg enkele klappen tijdens de schermutseling die daarop volgde, maar zijn tussenkomst was genoeg om de homejackers af te schrikken. Ze slaagden er uiteindelijk nog in om een rugzak met daarin een gsm en wat geld mee te nemen en gingen op de vlucht.

Het getroffen gezin diende een klacht in bij de politie. Inmiddels werd reeds één van de daders opgepakt en aangehouden. Vermoedelijk kende hij de 18-jarige zoon van vroeger op school.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren