Tagtik

Moet Thomas Vanderveken droom in extremis opbergen?

De 36-jarige Thomas Vanderveken heeft er een bewogen jaar opzitten. Professioneel ging het de presentator voor de wind, maar privé moest hij alle zeilen bijzetten om verschillende uitdagingen aan te kunnen.

Terwijl hij druk bezig was met de opnames van het consumentenmagazine 'Voor hetzelfde geld' en het interviewprogramma 'Alleen Elvis blijft bestaan', realiseerde Vanderveken twee grote dromen in 2017. Samen met zijn vriendin Véronique Leysen verwelkomde hij Otto, het eerste kindje in hun gezin. Hiernaast stoomde Thomas zich een heel jaar klaar om op 7 december in de Bijloke in Gent het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg met een groot orkest te kunnen brengen.

Nu de grote dag van zijn gewaagd pianoconcert nadert, stijgt de spanning want Thomas is momenteel ziek. Zij zoontje Otto raapte immers het RSV-virus op en pianist Vanderveken raakte ook besmet. Donderdag moet Thomas normaal samen met Brussels Philharmonic het aartsmoeilijke 35 minuten durende stuk van de Noorse componist Grieg brengen. Normaal gezien zou Vanderveken vandaag en de komende dagen dus nog heel hard moeten repeteren. Dat is nu echter niet mogelijk. Vanderveken ligt immers ziek te bed en hoopt om donderdag alsnog zijn droom in vervulling te kunnen zien gaan.

"Thomas verzorgt zich momenteel en rust uit", klinkt het bij VRT-woordvoerder Hans Van Goethem, die ervan uit gaat gaat dat de presentator tegen donderdag hersteld zal zijn en dat het concerto in De Bijloke in Gent gewoon kan plaatsvinden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren