Tagtik

Moet waardevol bos verdwijnen voor luxevakantiepark?

Moet een waardevol bos van 30 hectare in Diksen-Stokkem wijken voor een nieuw luxevakantiepark van Center Parcs? De terreinen zijn eigendom van de Limburgse Reconversiemaatschappij LRM dat ter compensatie aan Natuurpunt aanbiedt om 60 hectare nieuw bos aan te leggen.

Elisabeth Meuleman, Vlaamse Parlementslid voor Groen, hekelt de handelswijze van de Vlaamse overheid met het bos dat tot voor kort beschermd werd als een kwetsbaar bos.

"In maart 2017 verdween het bos plots van de kaart. Dit toont aan hoe ernstig deze regering het neemt met natuurbehoud. Van zodra er genoeg geld op tafel ligt, heeft de natuur geen rechten meer," aldus Meuleman bij HLN. "De bouw van dit vakantiepark dat de mensen dichter bij de natuur wil brengen, zal een ecologische ravage aanrichten."

Groen heeft ook vragen bij de financiële constructie voor de bouw: LRM legt de 75 miljoen euro op tafel voor het project (dat 230 banen zou scheppen), terwijl Center Parcs alleen zou instaan voor de uitbating. Het risico ligt dus alleen bij de overheid, vindt Groen.

(Fausto by Tagtik/Source: deredactie, HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren