Tagtik

'Moord en gewapende mannen in Vorst'

Op het Sint-Denijsplein in het Brusselse Vorst is het al de hele donderdagmiddag een drukte van jewelste. De politie is er immers met een grootscheepse operatie bezig. Onder meer een speciaal interventieteam van de federale politie stormde er al een gebouw binnen. De actie zou kaderen in een moordonderzoek. Dat meldt de Franstalige omroep RTL.

De aanleiding voor de grootschalige actie is een mogelijk geveindse moord, die waarschijnlijk andere feiten aan het licht bracht. De woordvoerster van de lokale politie Brussel Zuid doet haar verhaal: "Rond 12.15 uur heeft een Poolse man in shock in een winkel in Sint-Gillis gemeld dat er vanochtend, rond 08.30 uur, een moord was gepleegd op een bepaald adres in Vorst. Toen onze mensen poolshoogte gingen nemen op het adres dat de man had opgegeven, troffen ze daar niets aan. Andere getuigen meldden hen wel dat er op een ander adres in de buurt wel iets was gebeurd. Dat adres zal nu doorzocht worden door de speciale eenheden van de federale politie."

Het vreemde verhaal kent mogelijk een gevaarlijke afloop. De burgemeester van Vorst, de heer Marc-Jean Ghyssels, meldt dat er gewapende mannen gesignaleerd zijn in een flatgebouw in de Jean-Baptiste Vanpéstraat. De omwonenden zijn op hun hoede en worden verzocht hun woning niet te verlaten. Er werd inmiddels een veiligheidsperimeter ingesteld en de hulpdiensten staan paraat.

Momenteel zouden twee gewapende mannen zich nog verschansen in een appartement.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren