Tagtik

Motorrijder krijgt pas boete na 156 snelheidsovertredingen

Tussen september 2014 en december 2015 reed een motorrijder bijna dagelijks aan een snelheid van maar liefst 240 kilomter per uur op een plek waar de snelheidslimiet 90 km/u bedraagt. De chauffeur werd zo maar liefst 156 keer geflitst op dezelfde Franse snelweg in Annezin. Hij was zich echter van geen kwaad bewust aangezien hij nooit een bekeuring kreeg.

Het geautomatiseerd centrum bekijkt elke dag de foto's van de flitscamera's. Omdat de bewuste Franse motorrijder telkens meer dan 150 kilometer per uur te snel reed, slaagde men er nooit in om zijn nummerplaat in beeld te brengen en hem bijgevolg te identificeren. De camera neemt immers enkel frontale foto's en aangezien de nummerplaat van de motor langs achter hangt, viel de man altijd door de mazen van het net.

Nadat ze de motorrijder voor de 156e keer anoniem voorbij zagen razen op de flitsfoto's, waren de medewerkers van het centrum en de agenten het kotsbeu. De agenten wisten enkel dat de motor zwart was en dat hij elke dag rond 21.00 uur voorbij reed aan een buitensporig hoge snelheid. De agenten slaagden erin om hem die avond te achtervolgen en aan de kant te zetten.

De motorrijder kreeg meteen de rekening van zijn 156 snelheidsovertredingen van het afgelopen jaar gepresenteerd. De man zou een geldboete van maar liefst 15.000 euro moeten betalen voor zijn roekeloos rijgedrag. Hij ontkent echter dat hij de man met de zwarte motor en de zware voet is. Op 26 januari zal de politierechtbank een uitspraak doen en de kans is groot dat hij het volledige bedrag zal moeten ophoesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Voix du Nord/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren