Tagtik

Mysterieuze ziekte treft 15 inzittenden op vliegtuig

Vrijdag vertrok een vliegtuig van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines vanop Schiphol richting New York. Vlucht UA71 kwam echter nooit aan in de Verenigde Staten.

Twee uur na vertrek, toen het vliegtuig zich boven Ijsland bevond, maakte de Boeing noodgedwongen rechtsomkeer. Maar liefst vijftien inzittenden waren immers ziek geworden, onder hen verschillende stewardessen en een piloot.

"De purser zei dat er problemen waren met stewardessen en een piloot, die onwel waren geworden. Ook een aantal reizigers is getroffen door klachten, hoorden we", vertellen ooggetuigen aan De Telegraaf.

Omdat het aantal zieken aan boord maar bleef stijgen, besloot de piloot om terug te keren naar Amsterdam.

Verschillende passagiers kloegen over vieze geuren aan boord, anderen over zuurstofgebrek. Een woordvoerder van United Airlines beweert dat er niets mis is met het toestel en dat er waarschijnlijk sprake is van acute griep of voedselvergiftiging.

Alle zieken werden op Schiphol onderzocht, maar uiteindelijk werd niemand opgenomen in het ziekenhuis. De passagiers kregen een nacht aangeboden in een hotel bij de luchthaven van Schiphol en zullen zaterdagmiddag opnieuw koers zetten richting New York.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Telegraaf/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren