Tagtik

"N-VA is de kanker van België"

In een opiniestuk heeft Thierry Fiorilli, hoofdredacteur van het Franstalige weekblad Le Vif/L'Express, ongemeen hard uitgehaald naar de N-VA. Volgens Fiorilli is de partij van voorzitter Bart De Wever 'de kanker van België'.
 
"De zomer van 2014 zullen we ons herinneren als de zomer waarin de kanker ons land heeft aangevallen", zo stelt Fiorilli. Hij verwijt Charles Michel dat hij de N-VA in zijn regering heeft opgenomen, alleen maar zodat hijzelf eerste minister kon worden.

De N-VA is volgens de hoofdredacteur een ziekte: "Eén die je langzaam aantast. Je blijft nog meerdere jaren in leven, maar je geestelijke vermogens nemen sterk af. Plots takel je dan snel af en ga je dood."

De aanslagen in België heeft de N-VA geholpen om heel België aan te tasten, stelt Fiorilli: "Vanop zijn Antwerpse troon heeft De Wever de geesten vervuild tot de verste uithoeken van Wallonië."

Samen met zijn kompanen Jan Jambon en Theo Francken gaat De Wever naar zijn grote doel: de scheiding van Vlaanderen en Wallonië: "De dood van België zal aangekondigd worden als het gevolg van een slepende ziekte. Hoe lang die gewoekerd zal hebben, weten we nog niet. De naam kennen we wel: kanker. Ook wat ze veroorzaakt heeft, is duidelijk. En wie ze heeft toegelaten. De zomer van 2014 krijgt een plaats in de geschiedenisboeken, maar onderaan onze tijdlijn."

(Fausto by Tagtik/Source: Le Vif/L'Express, De Morgen, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren