Tagtik

N-VA zet transgender op de lijst

De N-VA Brugge heeft op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen een plaats vrijgemaakt voor Ulrike De Bondt, een van de eerst Vlaamse transgenders. De nu 63-jarige De Bondt outte zich in 2003 als transgender en schreef het opmerkelijke boek 'Ulrich werd Ulrike - De vrouw van mijn leven' over haar ervaringen.

"Als bekende Brugse transgender wil ik mij nog meer inzetten voor mijn stad Brugge. Een open en verdraagzame stad die geen onderscheid maakt in en tussen de verschillende types mensen", zo staat op de website van N-VA Brugge te lezen.

"Zij betekent een grote meerwaarde voor de Brugse N-VA. Door wie zij is, door waar zij voor staat, door wat zij inhoudelijk zal bijbrengen", zo zegt voorzitter Dirk Barbier.

Ook Pol Van Den Driessche, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester, is opgetogen over de opname van de transgender op de lijst: "Zij heeft een groot hart voor onze stad, waar zij als geen ander de schoonste plekjes en kunstwerken van kent. Dat ze vertrouwd is met de  werking van de stadsdiensten, is evenzeer nuttig. Zeer welkom dus!"

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren