Tagtik

'Nederland plooit voor legale cannabisplantages'

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het drugsbeleid in het nieuwe Nederlandse regeerakkoord. De christen-democraten, de rechts- en links-liberalen en de protestantse Christenunie buigen zich over het regeerakkoord.

Er gaat bijzonder veel aandacht uit naar het drugsbeleid dat gevoerd zal worden aangezien Nederland een experiment wil opzetten met legale cannabisplantages. Zo wil de Nederlandse regering de handel van criminelen verzwakken, een legaal alternatief bieden én op hetzelfde moment de kwaliteit garanderen.

De burgemeester van Breda, Paul Depla, is alvast een groot voorstander van dergelijke legale plantages. "Zo kunnen we eindelijk afscheid nemen van het Nederlandse gedoogbeleid waarbij je wel mag gebruiken en verkopen, maar niet produceren. Het is alsof je wel bier mag drinken, maar niet mag brouwen. Zo weet je zeker dat de criminaliteit een rol zal kunnen spelen. Als de mogelijkheid zich voordoet, zal Breda meedoen met het experiment. Ik kan niet wachten om te beginnen", klinkt de burgemeester van Breda ontzettend enthousiast.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren