Tagtik

Nederlanders supporteren vanavond massaal voor België

Wie had verwacht dat Nederland op het WK van 2010 het machtige Brazilië zou uitschakelen in de kwartfinale? Niet veel voetbalsupporers alleszins! Nederlanders durven iets meer grenzeloos denken en steunen vanavond dan ook onze Rode Duivels voluit in hun kwartfinale tegenover Brazilië.

"Wij hadden een team met jongens als Van Persie, Sneijder, Robben, Van der Vaart... Jullie hebben Lukaku, Hazard, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen... De kwaliteit is vergelijkbaar. Brazilië was niet blij om het tegen ons op te nemen en reken maar dat ze er ook niet naar uitkijken om tegen België te spelen. Ik zet mijn geld op jullie. De kansen zijn 60-40 in jullie voordeel", voorspelt André Ooijer, die meespeelde toen Oranje Brazilië versloeg in 2010, in Het Laatste Nieuws.

"Ik ken Martínez van bij Everton en ik weet gewoon dat hij de Brazilianen doodgeanalyseerd heeft", gaat ex-Oranje-international John Heitinga verder. "Zwitserland had een goed plannetje. Dus het is mogelijk. Behrami heeft Neymar goed uit de wedstrijd gespeeld. Jullie hebben bovendien nog een plan B. Met Fellaini en Chadli kan je gestalte inbrengen. Geloof in je eigen kracht. Dan kan het echt."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren