Tagtik

Neymar al niet meer gelukkig in Parijs!

Krijgt Neymar spijt van zijn overstap van de Spaanse Liga naar de Franse Ligue 1? Volgens de Franse pers is het bestuur van PSG op zijn hoede: een ongelukkige Neymar zou weleens sneller dan verwacht kunnen vertrekken.

Vorig weekend ontbrak Neymar in de selectie van Unai Emery voor de topper tussen Lyon en PSG (met 2-1 verloren door de Parijzenaars) en ook woensdagavond speelt de Braziliaanse ster niet in de 1/16e finales van de Franse beker tegen Guingamp. Neymar blijft met een lichte hinder aan de dij uit voorzorg aan de kant.

Uit Parijs komen steeds meer berichten over een ongelukkige Neymar: dat hij de overstap heeft gemaakt naar het sterrenelftal van PSG beklaagt hij zich niet (ondanks zijn afstandelijke houding tegenover trainer Emery of mede-aanvaller Edinson Cavani), maar wel dat hij nu in de Ligue 1 speelt, waar veel minder open en veel ruwer wordt gevoetbald dan in Spanje.

Vorige week werd hij uitgefloten in de wedstrijd tegen Dijon, door PSG met 8-0 gewonnen, waarin Neymar vier keer scoorde en twee assists gaf. De supporters namen het hem kwalijk dat hij een strafschop niet liet nemen door Cavani die één doelpunt verwijderd is van het doelpuntenrecord van Zlatan Ibrahimovic. De krant Le Parisien wees erop dat de club zich bewust is van het feit dat Neymar de beslissing nam om FC Barcelona te verlaten na de fameuze 'remontada' tegen PSG (6-1): volgens hem ging alle verdiensten voor die miraculeuze kwalificatie toen naar Messi, terwijl Neymar de ster van de avond was.

De Qatarese eigenaars maken zich zorgen en doen er volgens de Franse sportkrant L'Equipe alles aan om het Neymar, zijn vader en zijn entourage zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Het nieuws uit Parijs wordt immers nauwgezet gevolgd in het Santiago Bernabéu, waar Real-voorzitter Florentino Pérez de komende zomer alles uit de kast wil halen om Neymar naar de Koninklijke te halen. Een deal waarin Cristiano Ronaldo de omgekeerde beweging maakt, is zelfs niet ondenkbaar.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren