Tagtik

"Niet wachten op Oosterweelverbinding om files op te lossen"

Er is geen plek in Vlaanderen waar de files sneller aangroeien dan in Antwerpen. In lengte en duur zijn de files het afgelopen jaar met maar liefst 16% gestegen in Antwerpen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. Ook in de nabije toekomst lijkt er geen beterschap op komst. De toename van file is in Antwerpen onder meer te wijten aan de verhuis van de containeroverslag van de rechter- naar de linker Schelde-oever. Ook staan de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding nog voor de deur. Deze zullen de fileproblematiek vermoedelijk alleen maar erger maken in en rond Antwerpen.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) wil meteen ingrijpen om de files te doen slinken. Hoe hij dat wil doen, legt hij uit bij ATV. "We denken aan een soort melkronde waarbij dat je in de Antwerpse haven één tracé hebt waarbij dat alle te transporteren goederen samen worden gebracht op één locatie van waaruit ze verder richting hinterland kunnen getransporteerd worden", zegt Weyts.

"We moeten niet wachten tot de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding beginnen. We kunnen ook al veel vroeger proberen iets te doen aan die filevorming, zonder dat dat ons economisch wurgt", benadrukt de N-VA-minister.

(Skwadra by Tagtik/Source: ATV/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren