Tagtik

Nieuwe bekroning voor Courtois?

In Londen reikt de wereldvoetbalbond FIFA maandagavond The Best FIFA Football Awards uit voor de beste speler, speelster, doelman, trainers, supporters en het mooiste doelpunt van het vorige voetbalseizoen.

De meest in het oog springende trofee is altijd die van de beste speler. De prijs zal dit jaar gaan naar Luka Modric (Real Madrid), Mo Salah (Liverpool) of Cristiano Ronaldo (Real Madrid, nu Juventus). Of de Portugees aanwezig zal zijn, is nog niet zeker: aan de FIFA heeft hij nog niet bevestigd dat hij aanwezig zal zijn.

Naast Hugo Lloris (Tottenham) en Kasper Smeichel (Leicester) is ook Thibaut Courtois (Real Madrid) genomineerd voor de award als beste doelman, al is dat dan voor zijn prestaties bij zijn vorige club, Chelsea. Op het voorbije WK in Rusland werd hij ook al uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi.

Na 12 jaar is Lionel Messi niet een van de drie finalisten voor de trofee van beste speler van het jaar, maar toch is zijn komst naar Londen al bevestigd. Hij komt in aanmerking voor de prijs van de mooiste goal van het jaar en voor een plaats in het beste elftal van het jaar.

Voor dat elftal komen ook de Rode Duivels Thibaut Courtois (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea) en Romelu Lukaku (Manchester United) in aanmerking. Nooit eerder haalde een Belg de "FIFA FIFPro World 11".

(Fausto by Tagtik/Source: Marca, AS, Gazzetta, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren