Tagtik

Nieuwe plofkraak, spoedoverleg bij banken

In Seneffe, in de provincie Henegouwen, is opnieuw een plofkraak gepleegd. Het gaat al om de vijfde plofkraak in enkele weken tijd. Eerdere kraken werden gepleegd in het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge, het Limburgse Kinrooi, het Oost-Vlaamse Buggenhout en het Antwerpse Boechout.

Volgens VTM Nieuws werd opnieuw gas gebruikt om de geldautomaat tot ontploffing te brengen. In Seneffe sloegen twee gemaskerde mannen toe in een ING-kantoor. Het is nog niet duidelijk hoeveel de buit bedraagt.

Febelfin slaat alarm. "Sinds de uitbraak van het fenomeen vorige week heeft Febelfin meteen stappen ondernomen om intern overleg op te zetten met de banken en overleg aan te vragen met de bevoegde ministers. Uiteraard hebben de banken reeds hun waakzaamheid verhoogd en bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen", zo meldt de Belgische federatie van de financiële sector op haar website. "Een eerste versneld overleg heeft vandaag plaats om 14u met het kabinet van minister Jan Jambon om maatregelen op korte en lange termijn te bespreken."

(Fausto by Tagtik/Source: VTM, Febelfin/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren