Tagtik

Nog steeds gigantische verkeersproblemen Antwerpse ring

Sinds dinsdagavond is er grote hinder op de Antwerpse ring door een incident met een vrachtwagen. Ter hoogte van Borgerhout in de richting van Nederland verloor een vrachtwagen dinsdag rond 17.00 uur zijn lading siliconen. Dit product drong meteen in het wegdek en is heel moeilijk te verwijderen.

De vrachtwagen moest plots remmen, waardoor vier vaten siliconen leeg liepen. Over een afstand van ruim een kilometer werd bijgevolg silicoon gevonden.

Woensdagmiddag wordt nog steeds met man en macht gewerkt om het vervelende goedje van het wegdek te krijgen. De brandweer slaagt er voorlopig enkel in om de bovenste laag van siliconen te verwijderen. De grote verkeershinder zal nog lang duren, meldt het VRT Nieuws. Woensdagmiddag moet het verkeer richting Nederland nog steeds over één rijstrook. De twee andere rijstroken op de ring in Borgerhout worden ondertussen grondig gereinigd door de brandweer, die al verschillende technieken heeft geprobeerd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt hoe de siliconen, die in het wegdek gerdongen zijn, volledig kunnen opgekuist worden om de weg opnieuw vrij te maken. Het staat al vast dat de avondspits op woensdag moeilijk zal verlopen.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren