Tagtik

Nooit geziene straf voor 'de schrik van Berlare'

Benjamin D., een 41-jarige garagist uit Berlare, heeft van de bekende Dendermondse politierechter Peter D'Hondt een loodzware straf gekregen. De Oost-Vlaming lapt immers al jarenlang de verkeersregels aan zijn laars en brengt daarmee het leven van anderen in gevaar. "Ik heb deze man zeer veel kansen gegeven, maar zonder resultaat. Het is genoeg geweest", klonk het bij de politierechter voor hij de garagist een loodzware straf oplegde.

Donderdag werd de garagist en mecanicien uit Berlare al voor de 39ste keer veroordeeld. De hardleerse overtreder bleek zijn lesje nog altijd niet geleerd te hebben. Met rijden tijdens een rijverbod, dronken sturen zonder ver­zekering, vluchtmisdrijf, gesjoemel met vervangwagens en nog veel meer reeds op zijn kerfstok, trok hij donderdag naar de politierechtbank van Dendermonde. Ook correctioneel is de man een veelpleger, zo werd hij reeds veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen, het vervalsen van rijbewijzen en het terugdraaien van de kilometerstanden.

Zijn laatste overtreding dateert van juni vorig jaar. Toen reed hij met meer dan 2 promille in het bloed met zijn doodsbang kind op de achterbank van zijn BMW zwalpend over de weg door Zele en Dendermonde. Amper negen dagen later kroop hij alweer stomdronken achter het stuur, veroorzaakte hij een ongeval en pleegde hij vluchtmisdrijf.

Politierechter Peter D'Hondt had meer dan genoeg van het roekeloze gedrag van de Berlaarse garagist. Hij veroordeelde hem donderdag tot een celstraf van 7 jaar, een geldboete van 60.400 euro en 50 jaar rijverbod. Dit is de zwaarste straf die de politierechter, die de onmiddellijke aanhouding beval, ooit uitsprak in zijn carrière. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren