Tagtik

Nooit minder verkeersdoden, behalve in Antwerpen

Het Vias institute maakte zonet hoopgevende cijfers bekend. Uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van het vroegere BIVV blijkt dat er nooit eerder minder verkeerdoden vielen dan in de eerste negen maanden van 2017. Enkel in de provincie Antwerpen is een onheilspellende trend in opmars.

Er vielen in de eerste negen maanden van 2017 maar liefst 11 % minder verkeersdoden dan in dezelfde periode in 2016. Het VIAS Institute maakte bekend dat er in 2016 nog 407 mensen op de Belgische wegen stierven in de eerste negen maanden, terwijl dat er in 2017 nog maar 363 zijn. Ook het aantal gewonden (van 38.165 naar 35.735) en het aantal letselongevallen (van 29.681 naar 27.966) daalden fors.

Enkel in de provincie Antwerpen is er een forse stijging van het aantal verkeersdoden. Zo steeg het aan verkeersdoden er met maar liefst twintig slachtoffers.

"De resultaten voor de eerste negen maanden van het jaar tonen een positieve evolutie van de verkeersveiligheid op onze wegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De evolutie van het aantal ongevallen en gewonden is gunstig. Dat geldt ook voor het aantal doden ter plaatse, de dalende trend volgt de evolutie die we al voor het hele jaar 2016 noteerden. We moeten natuurlijk de resultaten afwachten van de laatste drie maanden van het jaar vooraleer definitieve conclusies te trekken, maar de doelstelling om tegen 2020 naar 420 verkeersdoden te gaan lijkt niet meer onrealistisch", klinkt het als conclusie bij het Vias Institute.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren