Tagtik

Noord-Korea met sporters en fans naar Olympische Winterspelen

Een nieuw jaar start traditiegetrouw met goede voornemens. In de hoogste politieke en diplomatieke kringen lijkt dit niet anders te zijn. Zo had Zuid-Korea vorige week aan aartsvijand Noord-Korea aangeboden om vandaag samen rond de tafel te zitten. Zuid-Korea wou op deze manier een stap zetten richting een betere verstandhouding.

Het voorstel van Zuid-Korea kwam er nadat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei bereid te zijn om in februari een delegatie te sturen naar de Olympische Winterspelen in Pyongyang, Zuid-Korea.

Inmiddels zijn details van het gesprek tussen Noord- en Zuid-Korea bekend. "Het noorden heeft voorgesteld om een hooggeplaatste delegatie te sturen, een delegatie van het nationaal olympisch comité, atleten, cheerleaders, artiesten, toeschouwers, een taekwondo demonstratieteam en journalisten", zei Zuid-Koreaans minister Chun Hae-Sung vandaag.

Deze diplomatische doorbraak komt er nadat Noord- en Zuid-Koreaanse afgevaardigden meer dan twee jaar lang geen officiële gesprekken voerden. Het onderhoud vond deze ochtend plaats in Panmunjom, de neutrale zone tussen beide landen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren