Tagtik

"Noord-Korea plant nieuwe rakettest"

Volgens een Zuid-Koreaanse krant plant Noord-Korea een nieuwe rakettest. De test zou nog dit weekend plaatsvinden. Maandag starten Zuid-Korea en de Verenigde Staten met gezamenlijke maritieme oefeningen. 
 
De gezamelijke oefeningen zullen plaatsvinden in de Japanse en de Gele zee tussen 16 en 26 oktober en worden gezien als een machtsdemonstratie aan het adres van Noord-Korea. Het communistische land beschouwt de oefeningen natuurlijk als een provocatie. Het is dan ook niet uitgesloten dan het met meer dan alleen woorden zal reageren.
 
Een Zuid-Koreaanse regeringsbron meldt dat satelietfoto's aantonen hoe ballistische raketten in gereedheid worden gebracht op de lanceringsplatformen. De raketten zijn mogelijk van het type Hwasong-14, die Alaska kunnen bereiken, of Hwasong-12, die het eiland Guam in de Stille Oceaan zouden kunnen treffen. Ook een test met een Hwasong-13 wordt niet uitgesloten. Zo’n raket zou eventueel de westkust van de VS kunnen raken. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren