Tagtik

Nu ook bedenker wereldberoemd logo overleden

De Amerikaan Paul Art is deze week op 93-jarige leeftijd overleden een een longontsteking. Art was in de jaren vijftig de allereerste werknemer van Playboy. Als art director tekende hij het iconische logo van het konijn met de vlinderdas van Playboy. "Ik had het zonder hem nooit kunnen doen", zei Playboy-oprichter Hugh Hefner in 2009 nog. Art stond bijna 30 jaar lang mee aan het hoofd van het wereldberoemde magazine.

Hugh Hefner, de stichter van het mannenblad Playboy, overleed in september op 91-jarige leeftijd in de Playboy Mansion, zijn huis in de buurt van Beverly Hills in Los Angeles.

Hefner bracht in 1953 de eerste Playboy uit. Hij was toen pas 27. Hij zou het blad laten uitgroeien tot een enorm succes en bouwde er een zakelijk imperium mee uit.

Hefner maakte veel modellen, zoals Pamela Anderson, Naomi Campbell of Carmen Electra, wereldberoemd. Naast vrouwen wist hij ook wereldberoemde Amerikaanse schrijvers, zoals Jack Kerouac of Norman Mailer, te overtuigen om voor het naaktblad te schrijven.

In Vlaanderen poseerden modellen als Joyce De Troch, Tanja Dexters, Brigitta Callens, Ann Van Elsen of Lesley-Ann Poppe voor het blad.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren