Tagtik

Olympische Spelen en Catalaanse crisis spelen Coucke parten

De West-Vlaamse ondernemer Marc Coucke stopt zijn plannen om met zijn bedrijf Snowworld ook skihallen in Parijs en Barcelona te openen, in de koelkast. Coucke is de grootste aandeelhouder van Snowworld.

Bij publicatie van de voorlopige jaarresultaten blijkt dat Snowworld de kosten voor de ontwikkeling van nieuwe resorts in Parijs en Barcelona afwaardeert. De bouw van deze nieuwe skihallen werd immers uitgesteld. Hierdoor maakt Snowworld 0.8 miljoen euro minder winst in de boekhouding.

Snowworld geeft twee heel opmerkelijke redenen waarom het voorlopig nog geen vestiging opent in Parijs en Barcelona. "Op de beoogde locatie in Parijs zullen in 2024 de Olympische Spelen plaatsvinden, waardoor de ontwikkeling van een skiresort op die plek tot dat moment is uitgesloten. Voorts verwachten we, door de politieke ontwikkelingen in Spanje/Catalonië, niet dat het stadsbestuur van Barcelona binnen afzienbare tijd het bestemmingsplan van de beoogde locatie zal aanpassen", reageert Snowworld na publicatie van de voorlopige jaarresultaten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren