Tagtik

Onbekende hobby boomt plots door Bende van Nijvel

Drie jongeren uit het Pajottenland visten met een sterke magneet in de maand mei twee metalen dozen met daarop 'Rijkswacht - Gendarmerie' op uit het kanaal Brussel-Charleroi. In die dozen bevinden zich een duizendtal stukken munitie van het kaliber 9 mm, vermoedelijk uit de jaren '80. Ook een riot gun en een revolver zaten opgeborgen in de metalen kistjes. Deze wapens zouden misschien wel eens in verband kunnen gebracht worden met de Bende van Nijvel. Verder onderzoek moet daar duidelijkheid in brengen.

Door deze vondst komt een vergeten hobby plots opnieuw bovendrijven: het magneetvissen! De 26-jarige Michaël De Wever merkt sinds enkele dagen een grote stijging in het aantal bestellingen die hij binennkrijgt via zijn webshop vismagneet.com. "De verkoop van magneten is door de jaren heen eigenlijk redelijk stabiel gebleven. Magneetvissen wordt al jaar en dag gedaan, maar blijft vrij onbekend. Als er in de krant een artikel staat over een speciale vondst via het magneetvissen, dan merk ik telkens wel kort een piek. Maar nu met de ontwikkelingen rond de 'Bende van Nijvel' is die piek wel heel hoog. Wat ik normaal op een week verkoop, verkoop ik nu op een dag", reageert de verkoper dolblij bij Persinfo.

Bij magneetvissen is het de bedoeling om een zware magneet te bevestigen aan een touw en dan vervolgens in het water te laten zakken. Net zoals bij het hobbyvissen heb je een dosis geduld nodig. Toch zorgt het magneetvissen voor heel wat opwinding, je weet immers nooit wat je naar boven zal halen. Zo viste Michael al een obus uit de Wereldoorlog, fietsen en ankers van boten uit het water.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren