Tagtik

Onrust bij Kroatië na steun aan Oekraïne

De Kroatische scout Ognjen Vukojevic is door de Kroatische voetbalbond op staande voet ontslagen nadat een politiek geladen video op sociale media gepubliceerd werd. In het filmpje was te zien hoe ex-international Vukojevic samen met verdediger Domagoj Vida na de wedstrijd tegen Rusland die het met penalty's won, hun overwinning opdroegen aan Oekraïne.

"Glorie aan Oekraïne!", riep Vukojevic na de bloedstollende overwinning in de kwartfinale. Aangezien Rusland en Oekraïne al jaren in conflict zijn met elkaar, zag de Kroatische voetbalbond geen andere oplossing dan hem twee dagen voor de halve finale tegen Engeland op staande voet te ontslaan.

De oud-speler van Dinamo Kiev had in de bewuste video ook pro-Oekraïense leuzen geroepen. De Kroatische voetbalbond kreeg een boete van 15.000 Zwitserse frank (13.000 euro) van de FIFA. Verdediger Vida komt er vanaf met een officiële waarschuwing van de FIFA.

Beide Kroaten hebben zich inmiddels geëxcuseerd voor hun ongepast taalgebruik. In 2005 speelde Ognjen Vukojevic een jaar bij Lierse SK. Op woensdag neemt Kroatië het op dit WK op tegen Engeland in de andere halve finale.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren