Tagtik

Ontvoerde baby teruggevonden

Vrijdag tussen 6.30 uur en 7.00 uur werd de amper twee maanden oude Tizio ontvoerd uit het ziekenhuis van Toulouse. "De baby heeft dringend medische hulp nodig", zei Anne Ferrer, de directrice van het ziekenhuis waaruit de jongen ontvoerd werd bij BFM TV.

De 33-jarige vader van het kind besloot om zijn twee maanden oude zoontje te ontvoeren uit het ziekenhuis. Het kind heeft echter een maagsonde en wordt intraveneus gevoed. Bijgevolg is zijn kans op overleven heel klein, als hij niet de gepaste verzorging krijgt. "Het kind heeft onmiddellijke zorg nodig, anders kan het niet overleven", zegt de officier van justitie.

Vrijdagochtend nam de vader het kind mee in een Peugeot 307. Het kind droeg toen een blauw, wollen pakje. Sindsdien was er geen spoor van vader en kind.

Zaterdagavond laat werd de baby teruggevonden in Belcaire in de regio Aude. De vader van het kind werd samen met zijn broer opgepakt. Een politie-inspecteur op rust had na het opsporingsbericht het voertuig opgemerkt en verwittigde de politie. 'De baby is gezond en wel teruggevonden', staat te lezen in de Franse pers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren