Tagtik

Ook toerisme Limburg scoorde tijdens kerstvakantie

De horeca aan de Belgische kust en in de Ardennen draaide afgelopen kerstvakantie op volle toeren. Ook de bezettingsgraad van vakantiehuizen en -appartementen lag de afgelopen twee weken hoog. Maar niet enkel in de typische binnenlandse vakantiebestemmingen genoten ze van een topvakantie, ook in Limburg kende het toerisme de afgelopen kerstvakantie hoogdagen.

Ook al waren de weergoden ons zeker niet altijd gunstig gestemd in België, kenden ook de toeristische attracties in Limburg veel succes. Op Winteravonden in Bokrijk of aan de verlengde skipiste in Peer verzamelden steeds heel wat mensen die de kerstsfeer kwamen opsnuiven.

De afgelopen twee weken waren er 160.000 overnachtingen in de Limburgse provincie. Dat is iets lager dan vorig jaar, maar zorgde wel nog steeds voor een omzet van 12 miljoen euro. "Dit komt omdat de grootsteden na de terreurdreiging opnieuw opflakkeren. Maar we mogen zeker nog altijd tevreden zijn", zegt Igor Philtjens (Open VLD), gedeputeerde voor toerisme, bij TV Limburg.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Limburg/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren