Tagtik

Ook tweede zus sterft in alle eenzaamheid

Omdat de post zich begon op te stapelen aan de brievenbus van de ongetrouwde zussen Maria (81) en Emilienne Boeckx (84), contacteerden ongeruste buren de politie. Een wijkagent ging ter plaatse een kijkje nemen in hun woning in Olen. Hij forceerde een deur en deed donderdag een verschrikkelijke ontdekking.

De politie vond één van de zussen dood op de overloop, zus Emilienne lag weg te kwijmen in haar bed. De 84-jarige Emilienne werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar dokters vaststelden dat ze ernstig gedehydrateerd en ondervoed was. Zaterdag is echter ook Emilienne overleden.

Het verhaal van deze vereenzaamde bejaarden raakt de hele gemeenschap in Olen. Ook burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) is geschrokken van dit overlijden en wil alles in het werk stellen tegen vereenzaming. "Olen wil vereenzaming bij bejaarden vermijden. Het OCMW laat postbodes langsgaan met een vragenlijst. De postbode belde ook bij de zussen Boeckx aan. Maar hij mocht niet binnen. Anders hadden we misschien gezien hoe erg het met hen was gesteld en konden we ingrijpen", reageert hij vandaag in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren