Tagtik

Op Facebook pochende wegpiraat is rijbewijs kwijt

Een 23-jarige man uit Jette raasde aan een hallucinante snelheid van 249 kilometer per uur over de Brusselse Ring. De man bleek zelfs fier te zijn op zijn onverantwoord rijgedrag, want hij plaatste video's van zijn snelheidsraces op Facebook. Dat komt hem nu duur te staan.

Op één van de filmpjes is te zien hoe de 23-jarige Mike C. op 6 december 2016 racet op de Brusselse Ring in Sint-Pieters-Leeuw met de Audi A7 van zijn vader. De topsnelheid die de twintiger uit Jette haalde, bedroeg maar liefst 249 km/u. Ondertussen filmde hij alles met een GoPro-camera. Achteraf deelde hij de beelden op Facebook.

Het oog van de politie en het parket viel op deze uitzonderlijke beelden en een onderzoek werd dan ook opgestart. Het gerecht legde hem veertien verschillende overtredingen ten laste, allen omtrent zijn gevaarlijk rijgedrag en onaangepaste snelheid. Eind januari gaf de jongeman zijn fouten toe in de rechtbank.

Deze week sprak de rechtbank zijn straf uit. Mike C. uit Jette krijgt een rijverbod van vijf jaar. Tevens moet hij 150 uur gaan werken in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers. Als hij zijn rijbewijs ooit terug wil, zal hij psychologische en theoretisch examens moeten afleggen. Deze zware straf komt er omdat de rechter oordeelt dat de beklaagde niet aan zijn proefstuk toe is.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren