Tagtik

Opgelichte Japanners krijgen luxetrip ter compensatie

Amper drie steaks en één vispannetje, dat at een Japans gezelschap vorige week in een restaurant in Venetië. De Japanse studenten waren zo erg geschrokken van de peperdure rekening, dat ze er prompt de politie bijhaalden.

Osteria da Luca stond bekend als een traditioneel restaurantje vlakbij het San Marcoplein in Venetië. Nu zal het vooral wereldwijd bekendstaan als een restaurant waar men onwetende toeristen probeert op te lichten en dat heeft de restaurantuitbater enkel en alleen aan zichzelf te danken.

Vier Japanse toeristen aten elk een simpel gerecht, vergezeld van kraantjeswater. Toen ze de rekening van maar liefst 1.100 euro kregen, vielen ze dan ook van hun stoel. Toch eiste de uitbater dat de toeristen het astronomische bedrag betaalden. Hij probeerde ze te doen geloven dat 1.100 euro een normaal bedrag was voor een restaurantbezoek.

Wat de frauduleuze restaurantuitbater echter niet wist, is dat deze vier Japanse studenten eigenlijk in Bologna studeren en op bezoek waren in Venetië. Ze waren dus heel goed op de hoogte van de waarde van de euro. Ze haalden er de politie bij, die tussenbeide moest komen.

"Helaas gebeurt dit soort oplichterij steeds vaker. Onlangs gebeurde iets gelijkaardigs: enkele toeristen kregen een rekening alsof de prijzen uit de pan waren gerezen. Voor drie borden pasta moesten ze 350 euro betalen. Neem dan meteen contact op met de politie. Dat is afzetterij", zegt Marco Gasparinetti, een woordvoerder van een burgerrechtenorganisatie in Venetië.

The Venetian Hoteliers Association is enorm beschaamd om het voorval en biedt de gedupeerde studenten daarom een wel heel mooie compensatie aan. De organisatie geeft de Japanners een luxeverblijf van twee nachten in een vier- of vijfsterrenhotel, in de hoop zo het imago van de stad opnieuw wat op te smukken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren