Tagtik

Opletten voor alcoholcontroles na België-Panama!

Niemand twijfelt eraan dat heel België maandagavond veel reden tot vieren zal hebben, na afloop van de openingswedstrijd van de Rode Duivels op het WK in Rusland tegen Panama. De politie roept iedereen die zich op de openbare weg vertoont alvast op tot voorzichtigheid.

Zo waarschuwt de politie van Antwerpen dat het geen goed idee is om al toeterend door de straten te rijden om de overwinning (die er toch zal komen, niet?) te vieren. Toch niet als er overlast of verkeersovertredingen mee gemoeid zijn. Overtreders kunnen een GAS-boete van 350 euro krijgen als ze het te bont maken.

In Brussel worden extra politiemensen ingezet, vooral rond het Beursplein dat vaak het toneel is van vreugdefeesten. "We zetten extra agenten in om de situatie in de gaten te houden", aldus politiewoordvoerster Ilse Van de Keere bij Het Nieuwsblad.

De politie van Gent heeft ook tips voor de feestende supporters: "Stap je in de wagen om je vreugde te uiten, zorg er dan voor dat je de verkeersregels steeds volgt en de openbare rust niet te veel verstoort."

Voor de supporters is het ook opletten voor alcoholcontroles over het hele land.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren