Tagtik

Opnieuw Vlaamse skiërs vast in Alpen

In Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk zitten wintersporters vast door de hevige sneeuwval. Onder hen ook heel wat Vlamingen die niet naar huis kunnen. Heel wat dorpen zijn immers van de buitenwereld afgesloten. Ook is er op veel plekken zoveel sneeuw gevallen dat skiën en snowboarden onmogelijk is. In verschillende skioorden is er lawinegevaar.

In de meeste skioorden in de Alpen geldt het hoogste lawinegevaar 5. Sneeuw kan er dus op veel plekken uit zichzelf beginnen schuiven en voor levensgevaarlijke situaties zorgen.

In Zwitserland is het bekende skidorp Zermatt volledig van de buitenwereld afgesloten. Het is al de tweede maal deze maand dat toeristen er stranden. Op 9 januari was dat reeds het geval. Wintersporters moeten immers de laatste kilometers richting Zermatt per trein afleggen omdat het dorp autovrij is. De treinverbinding werd echter zaterdagavond stilgelegd door de hevige sneeuwval. Bijgevolg zoeken duizenden toeristen er tevergeefs naar andere vervoersmiddelen om huiswaarts te keren. Voorlopig is de helikopter het enige alternatief, en dat zorgt voor ellenlange wachtrijen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren