Tagtik

Oudje test gif op mederusthuisbewoners

Er hangt een 70-jarige vrouw een zware straf boven het hoofd nadat ze is opgepakt door de FBI voor het zelf maken van een dodelijk gif.

De vrouw, die in een rusthuis verbleef, maakte op eigen houtje 'ricine'. Ricine is een plantaardig gif dat kan worden ingeademd, ingespoten of ingeslikt. Er bestaat ook geen tegengif. Het flesje ricine werd ontdekt op de kamer van de vrouw en nadien werd uit labotesten ook bevestigd dat het effectief om het uiterst dodelijke gif ging. De vrouw werd opgepakt door de FBI.

Betty Miller interesseerde zich naar eigen zeggen in plantaardig gif en had op het internet opgezocht hoe ze dit kon maken. Ze bereidde het gif in de keuken van haar kamer en testte het ook op haar medebewoners van het Wake Robin-rusthuis in Shelburne. Ze mengde het door hun eten en drinken, maar maakte gelukkig geen dodelijke slachtoffers.

Miller bekende alles en vertelde ook dat ze de bonen van een wonderboom gebruikte voor het maken van het gif. Deze wonderboom bevond zich op het domein van het rusthuis.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren