Tagtik

Oxfam: "Het spijt ons zo"

Met een paginagrote brief in de Engelse kwaliteitskrant The Guardian verontschuldigt Oxfam zich bij de vrijwilligers, vrienden en sympathisanten van de hulporganisatie. Die is de voorbije dagen in het oog van de storm gekomen nadat nieuws was uitgelekt over seksfeestjes in de gebieden waar de organisatie hulp ging bieden.

"We excuseren ons zo erg voor het vreselijke gedrag dat gebeurde in onze naam", zo staat in de advertentie te lezen. "We verontschuldigen ons vooral bij de mensen van Haïti en andere plekken waar het gedrag van het personeel van Oxfam zo verwerpelijk is geweest."

"Het schandaal is aanstootgevend, maar we willen blijven zorgen dat de armste mensen ter wereld de hulp krijgen die ze nodig hebben. We hopen dat we het verloren vertrouwen kunnen terugwinnen", zo klinkt het nog.

In een interview met The Guardian vindt de baas van Oxfam dat er overdreven wordt gereageerd op het schandaal: "Alles wat we zeggen, wordt gemanipuleerd. Zelfs excuses brengen geen soelaas. Je zou je afvragen: wat hebben we gedaan? Hebben we soms kinderen vermoord?"

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren