Tagtik

"Paar individuen verkloten alles voor deze mooie stad"

Wat Tourist LeMC betekent voor de Antwerpse jeugd, is rapper Zwangere Guy bij de Brusselse jongeren. Hij heeft een leuke flow, zingt over het dagelijkse leven, is momenteel hyperpopulair én heeft een sterke mening over zijn stad, die hij heel graag ziet. Zwangere Guy, ook wel bekend als Gorik van Oudheusden, was maandag te gast in De Afspraak op Canvas en gaf er zijn ongezouten mening over de recente rellen in Brussel.

Als jeugdhuismedewerker én echte Brusselse 'Ket' bloedt zijn hart als hij de rellen ziet gebeuren. "Een paar individuen verkloten alles telkens voor deze mooie stad. Ik keur dit allemaal niet goed, maar ik begrijp wel waar de frustratie vandaan komt", zegt Zwangere Guy aan tafel bij Bat Schols. "We proberen een vangnet te creëren voor die mannen, maar het is jammer dat zoals zo vaak een paar individuen één miljoen Brusselaars een slechte naam geven", gaat de jeugdwerker verder.

Tijdens de eerste rellen aan het Muntplein stond de rapper plots tussen de uitzinige menigte jongeren die haat en vernieling zaaiden. "De eerste rellen aan het Muntplein heb ik meegemaakt, ik stond er middenin want ik had net een workshop gegeven. Dat was crapuul bij elkaar dat elkaar ophitste om amok te maken in de stad. Het zijn heethoofden bij elkaar die daar plezier in hebben. Maar ik denk niet dat het nu nog zal gebeuren. Ik ben positief."

Ook ziet van Oudheusden een belangrijke oorzaak voor de vele rellen waarbij telkens minderjarigen betrokken zijn. "Er is veel te weinig ruimte in Brussel. Ze breken de weinige voetbal- en basketbalplein die er zijn af. Ik had ook geen tuin en tussen vier muren word je zot. Dan ga je de straat op", besluit Zwagere Guy.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Afspraak/Illustration picture: Instagram)

Ook dit kan u interesseren