Tagtik

Panama Papers: huiszoekingen bij Belfius

De Panama Papers legden massale belastingontduiking bloot. Onder meer de Belgische media De Tijd, Knack en Le Soir maken deel uit van het internationaal consortium van onderzoeksjournalisten dat de Panama Papers aan het licht bracht.

Dinsdag vonden in het kader van het onderzoek naar de Panama Papers huiszoekingen plaats op de hoofdzetel van de groep Belfius in Brussel. Dat bevestigt het Brusselse parket. "De speurders waren op zoek naar documenten over 'Experta (Corporate & Trust Services)'", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

Gespecialiseerde financiële speurders voeren het onderzoek in opdracht van de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise. De centrale antifraudedienst van de federale politie (CDGEFID) focust zich al lange tijd op de Panama Papers. De huiszoeking van dinsdag bij Belfius in Brussel kadert in een gerechtelijk onderzoek naar de massale hoeveelheid schermconstructies die destijds bij Dexia zijn opgezet voor klanten in Luxemburg, meldt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. Niemand zou meegenomen zijn voor verhoor, maar er werden wel enkele dingen in beslag genomen waar het parket verder geen commentaar over kwijt wil.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren