Tagtik

Parkeerrevolutie in Antwerpen op komst

De stad Antwerpen is van plan om het parkeren ook buiten de Antwerpse stadsring betalend te maken. Door het invoeren van de lage-emissiezone gaan steeds meer automobilisten parkeren buiten de Singel. Ook het succes van het Velo-netwerk en de goede verbindingen van tram en bus vanuit de rand naar het centrum, zorgen voor een hoge parkeerdruk buiten het centrum.

"De afgelopen maanden kregen wij verschillende meldingen van bewoners en districtsbesturen over de toenemende parkeerdruk. We hebben op onze beurt onderzoeken uitgevoerd en die resultaten bevestigden dat er een parkeerprobleem is", aldus Koen Kennis, de Antwerpse schepen van Mobiliteit bij GvA.

Bewoners krijgen twee parkeerkaarten per adres en ook scholen of bedrijven kunnen tegen een speciaal tarief een werknemerskaart kopen. De hele zone loopt vanaf het Sportpaleis in Merksem en het Rivierenhof tot aan het Kiel en het Middelheimpark. Binnen de zone wordt parkeren mogelijk tegen een tarief van 0,5 euro per uur of 2,70 euro per dag, van maandag tot vrijdag, van 9 tot 19 uur.

Het nieuwe systeem van bewonersparkeren wordt ingevoerd vanaf 1 januari 2019.

(Fausto by Tagtik/Source: GvA/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren