Tagtik

Partijgenoot Peumans: "Francken is ongeschikt om N-VA te leiden"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) mag dan wel de populairste politicus van Vlaanderen zijn, binnen zijn eigen partij lijkt hij steeds meer tegenwind te krijgen.

De voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans merkt een negatieve tendens op binnen de N-VA. De voormalige leden van de Volksunie binnen de N-VA zouden zich steeds meer ergeren aan het te harde taalgebruik en de rechtse koers van Theo Francken.

"Ons discours gaat heel duidelijk in de richting van het ongenoegen en de angst bij burgers die zeggen dat we overrompeld worden. Terwijl dat eigenlijk niet zo is", zegt Peumans (69), die volgend jaar met pensioen gaat, in Het Belang van Limburg.

"Ik zie dat de oude VU'ers zich in toenemende mate ergeren aan het woordgebruik. Ik hoor dat ook in mijn eigen omgeving. Volgens mij is dat een van de verklaringen voor de terugval van onze partij in de peilingen", gaat Peumans verder.

Theo Francken wordt binnen de N-VA gezien als de opvolger van voorzitter Bart De Wever, maar Peumans ziet Francken liever niet als nieuwe leider van zijn partij. "Theo is niet de geknipte man om de partij te leiden", gaat Peumans hard te keer.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Belang van Limburg/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren