Tagtik

Pascale Naessens bijt van zich af

In een opiniestuk op knack.be weerlegt Pascale Naessens de kritiek die zij eerder in het weekblad kreeg van Patrick Mullie, voedingsdeskundige en docent aan de Erasmus Hogeschool en de VUB en lid van de Hoge Gezondheidsraad. Die verklaarde dat Naessens doet wat alle voedselgoeroes doen: "Kwakkels lanceren, baarlijke nonsens verkopen, sensationele claims maken en daar een pseudowetenschappelijk verhaal rond bouwen."

Patrick Mullie schreef het voorwoord van haar derde boek en vroeg aan Pascale Naessens om samen een boek te schrijven, maar daar ging zij niet op in. "Mullie wil nu kost wat kost mijn ideeën over voeding onderuithalen, maar hij vergeet dat voeding in evolutie is, dat er evenveel wetenschappers zijn die er een andere mening over hebben dan hij," zo schrijft Naessens die zegt niets zelf te hebben uitgevonden, waarna ze een lijst vermeldt van de meest eminente internationale voedingsdeskundigen die ze van nabij volgt.

"Ik begrijp dat hij gefrustreerd is dat hij maar 200 boekjes verkoopt, dat ik in de tijd niet met hem wilde samenwerken, dat hij er niet in slaagt om met de intussen voorbijgestreefde voedingsdriehoek de bevolking gezonder te laten eten," zo schrijft Naessens verder. "Maar dan raad ik hem aan om zijn huiswerk opnieuw te doen en niet tekeer te gaan tegen auteurs die er wel in slagen om mensen op een aangename manier gezonder te leren leven." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren