Tagtik

Pieter Timmers verlaat ziekenhuis

Pieter Timmers, de zilveren medaillewinnaar op de 100 meter vrije slag op de Spelen van Rio in 2016, werd maandagavond met spoed opgenomen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Inmiddels heeft Timmers het ziekenhuis alweer verlaten.

Zijn vrouw Elle De Leeuw liet via Twitter weten dat het om een virale meningitis gaat. De medicatie en pijnstilling deed haar werk, waardoor Timmers thuis verder mag herstellen.

"Ik voel me nog steeds ziek en heb nog pijn, maar thuis kan ik in alle rust verder uitzieken, zonder te veel drukte om me heen. Meer dan dit kan ik nog niet kwijt", liet Timmers weten in een persbericht.

De zwemmer zou normaal dinsdagochtend vertrokken zijn naar Glasgow waar vrijdag het EK zwemmen op de langebaan plaatsvindt. Zaterdag werd Timmers nog Belgisch kampioen op de 100 meter vrije slag.

"Uiteraard is dit dikke pech. Pieter draaide heel goed op training. Hij zag het enorm zitten, was heel gemotiveerd en had er veel zin in", aldus de Belgische coach Rik Valcke bij Sporza. "Het is dus verre van ideaal dat dit nu gebeurt, maar laat ons hopen dat het nog een beetje goedkomt."

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Twitter, Sporza/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren