Tagtik

Politie hoopt stiekem dat Duivels halve finale niet halen

Het hele land droomt dat deze gouden generatie Belgische voetballers de wereldtitel pakt. Maar niet iedereen hoopt echter dat onze Rode Duivels tot in de finale raken.

Als de Rode Duivels de halve finale op het wereldkampioenschap voetbal zouden spelen op 11 juli, zal de politie een loodzware taak hebben in ons land. Op 11 juli begint immers ook een NAVO-top in Brussel, voor de Vlaamse feestdag staan dan weer tal van evenementen gepland én ook het Dour-festival, met meer dan 50.000 bezoekers, gaat van start. "We zijn niet klaar voor zo'n dag", klinkt het bij Joery Dehaes van het christelijke ACV in Het Laatste Nieuws. "En wat als we dan nog steeds moeten opdraven om de stakende cipiers op te vangen?", vraagt hij zich af.

De politie zal op 11 julie onderbemand zijn om al deze belangrijke taken tot een goed einde te brengen, vrezen heel wat deskundigen. De federale politie houdt alvast 250 extra mensen achter de hand voor als de Rode Duivels de halve finale zouden spelen. Tevens vraagt de politie al van in de maand maart om zo weinig mogelijk vakantie te nemen op 11 juli.

Voor de organisatie van de NAVO-top in Brussel zijn er dagelijks zo'n 2.000 manschappen nodig. 29 staats- en regeringsleiders, onder wie Donald Trump, zullen er immers beveiligd moeten worden. Tevens zullen er op 11 juli ook protestacties gericht tegen deze NAVO-top zijn.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren