Tagtik

Prepensioen Carrefour verdeelt regering

Ongeveer 600 werknemers van Carrefour zullen vanaf 56 jaar op brugpensioen kunnen. Zij behouden daarbij 95 procent van hun netto-inkomen. Dat staat in het herstructureringsplan waarover de vakbonden en de directie van Carrefour het eens zijn geworden.

Voor de N-VA is dit een verkeerd signaal in tijden van schaarste van werknemers op de arbeidsmarkt. Voor de partij moet Kris Peeters, federaal minister van Werk, het plan afkeuren, maar die kaatst de bal terug: volgens hem moet Vlaams minister van Werk Philippe Muyters hierover beslissen.

"Regio’s moeten bindend advies afleveren over #herstructeringsplan Carrefour dat federaal niveau moét volgen. Ben benieuwd naar beslissing van o.a. @philippemuyters...", zo reageerde minister Peeters hierover op Twitter. "Bovendien: ook wie op #SWT gaat, blijft aangepast beschikbaar voor arbeidsmarkt tot 61 jaar. Ook daar zijn het de regio’s die bevoegd zijn om hen te activeren."

Ook specialisten vinden het een verkeerd signaal. "De regering moet dit afkeuren. Hoe kan je anders op een geloofwaardige manier blijven zeggen dat we met z’n allen langer moeten werken en dat we iedereen nodig hebben om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken?", aldus Stijn Baert, professor arbeidseconomie bij UGent.

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren