Tagtik

Queen overleefde moordaanslag

Volgens documenten die de Nieuw-Zeelandse nieuwswebsite Stuff te pakken heeft gekregen, heeft koningin Elizabeth II bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland in 1981 een aanslag op haar leven overleefd. De dader was een 17-jarige jongeman die werd gearresteerd, maar nooit werd beschuldigd voor de moordpoging, maar enkel voor het illegaal bezit van een wapen.

De jongeman schoot wel degelijk op de koningin toen zij een bezoek bracht aan een museum in Dunedin, in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Hij miste echter en maakte verder ook geen slachtoffers. De poging tot moord op de Engelse koningin werd door de politiediensten in de doofpot gestopt: zij vreesden dat de koningin geen bezoeken meer zou brengen aan Nieuw-Zeeland als nieuws over de mislukte aanslag zou uitlekken.

Aan de Engelse krant The Times wou Buckingham Palace niet meedelen of de koningin ooit op de hoogte is gebracht van de poging tot aanslag op haar leven. De politie in Nieuw-Zeeland heeft een nieuw onderzoek naar de aanslag en de doofpotoperatie bevolen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren