Tagtik

Redt helikopter het leven van zijn zoon?

Samuel Lethbridge (17) zou afgelopen weekend op bezoek bij vrienden gaan. De relatief kleine verplaatsing ging echter gruwelijk fout toen de 17-jarige Australiër vermist raakte. Zijn ouders sloegen na enige tijd alarm omdat hun zoon met de wagen nog steeds niet was aangekomen bij zijn vrienden.

De hulpdiensten startten onmiddellijk een zoekactie op, maar de jongen werd niet gevonden. Ook van zijn auto ontbrak elk spoor. Toen kreeg de vader van Samuel Lethbridge (17) een ingenieus idee, dat zijn leven misschien wel kan redden. Hij dacht terug aan een tragisch ongeval van enkele jaren terug. "Die man kwam om omdat niemand hem vond tot vijf dagen na het ongeluk, en dat wilde ik niet laten gebeuren", vertelt de vader bij Channel Seven.

Om dit te vermijden, besloot vader Lethbridge om zelf de grote middelen in te schakelen. "Dus hebben we een helikopter gehuurd en toen vonden we hem binnen de tien minuten. Hij heeft veel geluk gehad om nog in leven te zijn." De hulpverleners vonden het autowrak met daarin de tiener in de buurt van de New South Wales autosnelweg. De hulpdiensten hadden meer dan een uur nodig om de jongen te bevrijden uit de auto.

Door het inhuren van de helikopter, zijn de overlevingskansen van de 17-jarige Australiër fors gestegen. De jongeman werd met meerdere breuken naar het ziekenhuis gevoerd, waar hij nog steeds in kritieke toestand verkeert.

(Skwadra by Tagtik/Source: Channel Seven/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren