Tagtik

Reekshoofd zijn: geen garantie op makkelijke groep op WK

De Rode Duivels hebben zich zonder problemen gekwalificeerd voor het WK in Rusland, met tot nu toe 25 punten op 27 en een verbluffend doelpuntensaldo van 39 goals voor en slechts 6 tegendoelpunten. België verdient dus het statuut van reekshoofd op het toernooi in Rusland: met een zege of zelfs een gelijkspel dinsdag tegen Cyprus zijn de Duivels zo goed als zeker reekshoofd.

Haalt België een plek in de top 7 van de FIFA-ranking en belandt het in pot 1, dan ontloopt het landen zoals Brazilië, Duitsland, Argentinië of Portugal (als Messi en Cristiano Ronaldo zich kunnen kwalificeren). Toch is de kans niet gering dat de Duivels in een moeilijke groep terechtkomen.

In de tweede pot kunnen ploegen als Spanje, Frankrijk, Colombia, Engeland of Uruguay zitten. Ook in de derde pot zullen tegenstanders zitten die van een ander kaliber zijn dan de ploegen die België trof in groep H van de kwalificatieronde. IJsland, Costa Rica, Kroatië of Italië (als de Squadra door de barrages raakt) belanden wellicht in pot 3.

Een groep met België, Uruguay, Italië en Japan is dus altijd mogelijk, ook al zijn de Rode Duivels reekshoofd.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren